latinica  ћирилица
09/08/2017 |  15:26 ⇒ 16:38 | Аутор: РТРС

Пахор одлучио да препјешачи Словенију

Словеначки предсједник Борут Пахор је, у оквиру предсједничке кампање, кренуо на пут по Словенији током којег намјерава да за седам дана препјешачи читаву земљу, а крајња дестинација му је Пиран.
Пахор одлучио да препешачи Словенију (Twitter) -
Пахор одлучио да препешачи Словенију (Twitter)

Пахор и његов мали тим, у ком су његов син Лука и двије представнице за односе с јавношћу, кренули су добро расположени с руксацима на леђима у уторак поподне из Ходоша близу границе с Мађарском, а сваки дан намјеравају да превале око 40 клометара, све док не стигну до мора.

План им је да у Пиран дођу до понедјељка јер Пахор, како је раније саопштено, већ у уторак има службене обавезе, пренијели су словеначки медији.

За разгледање словеначког пејзажа и сусрете с људима, од којих очекује подршку на предстојећим предсједничким изборима, Пахор користи годишњи одмор.

Предсједник Словеније, наиме, не крије да је ријеч о пријевременој предизборној кампањи, па фотографије с пута редовно објављује на друштвеним мрежама.

Реакције на овај потез словеначког председника су, међутим, различите.

Неки га хвале због младоликог изгледа и добре физичке кондиције, а политички противници га критикују због популизма и тврде да је очаран друштвеним мрежама скоро као амерички предсједник Доналд Трамп.

Иначе, због активности на друштвеним мрежама, Пахора су прозвали “краљем Инстаграма”. Мандат му истиче крајем ове године, а тачан датум нових збора биће објављен у петак. Према процјени медија, Пахор је у овом тренутку фаворит.

Медији подсјећају и да је само првом словеначком предсједнику Милану Кучану успјело два пута да понови петогодишњи предсједнички мандат, а оба је пута побиједио већ у првом кругу.

Извор: РТС, Танјуг