latinica  ћирилица
09/08/2017 |  13:38 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

"До 2020. завршити процес запошљавања дјеце из борачких категорија"

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас у Бањалуци да би процес запошљавања дјеце из борачких категорија требало да буде завршен до 2020. године, те да их је на евиденцији незапослених остало још 1.036.
Миленко Савановић - Фото: РТРС
Миленко СавановићФото: РТРС

- До сада смо запослили више од 4.000 дјеце борачких категорија, а у овој години смо издвојили 10 милиона КМ за њихово запошљавање - рекао је Савановић, након састанка са делегацијом Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Он је истакао да ресорно министарство у континуитету рјешава статусна питања Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

- У Влади Републике Српске смо задовољни спровођењем акционих планова, јер је велики дио дјеце из борачких категотрија запослен. Када је ријеч о стамбеном збрињавању у обавези смо да након љетних одмора донесемо нову уредбу о рјешавању овог питања да би и преостале породице биле збринуте - каже Савановић.

Замјеник предсједника Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић нагласио је да је ова организација задовољна процесом запољшавања дјеце из борачких категорија.

- И даље ће бити настављена реализација Акционог плана за запошљавање и очекујем да до 2020. године буде окончан процес запошљавања дјеце из борачких категорија - рекао је Лазић и напоменуо да ће бити настављено стамбено збрињавање 700 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

На састанку је било ријечи и о функционисању Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Извор: СРНА