latinica  ћирилица
09/08/2017 |  13:20 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Врховац: Приоритет-очувати Српску (ВИДЕО)

Предсједник Предсједништва Савеза ратних војних инвалида ПриРепублике Српске Драган Врховац поручио је да је очување Републике Српске приоритет ове популације.
Драган Врховац -
Драган Врховац

"Без обзира што има одређених питања која још нису ријешена на задовољство ратних војних инвалида, наш приоритет је да очувамо Републику Српску јер, ако не би било Српске, ни ми не би имали никаквих права", рекао је Врховац Срни, након што је данас у Рогатици присуствовао обиљежавању Светог Пантелејмона -крсне славе Савеза и општинског Удружења ратних војних инвалида Рогатица.

Врховац каже да Савез тражи да буде побољшана здравствена заштита ратних војних инвалида у погледу обезбјеђивања медицинских средстава и ортопедских помагала, те бањске рехабилитације тако што би тешким ратним војним инвалидима био омогућен одлазак у бање у Србији.



Прије ломљења славског колача у ресторану "Сјемећ" у спомен-соби у Рогатици положени су вијенци за погинуле борце у одбрамбено-отаџбинском рату.

Обиљежавању славе су присуствовали и начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, те делегације Удружења ратних војних инвалида Србије и Савеза ратних војних инвалида Војводине.

Извор: РТРС/СРНА