latinica  ћирилица
09/08/2017 |  11:59 ⇒ 12:01 | Аутор: РТРС

Мурињо: Матић одличан, донио нам сигурност

Фудбалери Реала савладали су у Скопљу екипу Манчестер јунајтеда са 2:1 и освојили први трофеј у новој сезони, а други узастопни трофеј у овом такмичењу. Упркос поразу тренер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо био је задовољан игром свог тима, а посебно је похвалио учинак Немање Матића.
Немања Матић - Фото: klix.ba
Немања МатићФото: klix.ba

Матић је од доласка из Челсија за 45 милиона евра уписао први званичан наступ за Јунајтед у мечу у Скопљу у којем је Реал славио 2:1 и одбранио први трофеј у новој сезони.

- Показао је сјајан дух, сјајан менталитет. Био је веома добар. Када је Реал нападао било је веома тешко за наш везни ред, а у нашој контроли Матић је био одличан, посебно у другом полувремену. Радио је оно што желимо, прецизан пас, доносио нам је сигурност и баланс. Немања је искусан играч са сјајним карактеристикама - рекао је Мурињо послије утакмице на конференцији за медије.

Португалац је био задовољан и партијом комплетног тима, истакавши да је први гол Реала био нерегуларан и да би се ствари другачије одвијале да је био ВАР систем.

- Реал је дао гол из офсајда и да се користила нова технологија резултат би био 1:1 - навео је Мурињо.

Како је нагласио, у Премијер лиги Манчестер Јунајтед неће имати тако снажног противника као што је Реал Мадрид.

- Било нам је тешко да парирамо њиховом везном реду, осим можда у другом полувремену када смо им у неколико наврата задали проблеме. Радује ме реакција играча послије 0:2, могли смо чак и до изједначења, али је Рашфорд пропустио лепу прилику - закључио је Мурињо.

Извор: РТС