latinica  ћирилица
09/08/2017 |  11:47 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

Бијељина обиљежава крсну славу-Светог Пантелејмона (ВИДЕО)

У присуству бројних гостију и делегација братимљених градова и општина, у Бијељини се данас обиљежава крсна слава града-Свети Пантелејмон.
Бијељина обиљежава крсну славу-Светог Пантелејмона - Фото: РТРС
Бијељина обиљежава крсну славу-Светог ПантелејмонаФото: РТРС

Након литургије у цркви Светог Георгија, градом је прошла свечана литија и ломљен славски колач на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића.

Током Пантелинских свечаности у Семберији су одржани бројни културно-забавни садржаји који су привукли госте и туристе из регије.

"Градоначелник Новог Сада са делегацијом био је кум славе, а Бијељину су посјетили и начелници и градоначелници из Србије, БиХ, Румуније, Македоније, Црне Горе, Њемачке и других земаља. То показује да смо отворен град за све", рекао је градоначелник Бијељине, Мићо Мићић након што је Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Хризостом преломио славски колач испред Градске управе.

Мићић је истакао да му је драго што је десетодневна манифестација "Пантелински дани" завршена на овако свечан начин и пожелио свима који обиљежавају Светог Пантелејмона мир, здравље и срећу.



Он је истакао да је у протеклих годину дана у Бијељини завршено и започето много важних пројеката, међу којима је пројекат гасификације.

"Неколико година нисмо могли да добијемо дозволу да доведемо гас у град и сада је то завршено. Успјели смо да потпишемо уговор вриједан 7.000.000 евра са Владом Холандије за наставак изградње канализације, а добили смо и можда оно што је најважније у овом тренутку - више од 4,5 милиона КМ од Амбасаде Турске за регулацију тока ријеке Јање", нагласио је Мићић.

Он је додао да је урађено много пројаката у оквиру индустријске зоне у Бијељини, да је уз помоћ Владе Српске планирана изградња школе на Лединцима, те да су обезбијеђена средства за завршетак радова на изградњи Центра за социјални рад.

У програму "Пантелинских дана", који трају од 30. јула, су бројне активности, а дио манифестације одржава се и у бијељинском насељу Јања.