latinica  ћирилица
09/08/2017 |  08:46 ⇒ 10/08/2017 | 08:52 | Аутор: РТРС

Почиње Сабор трубача у Гучи

Драгачевски сабор трубача у Гучи почиње данас, а овај музички фестивал званично ће бити отворен сутра када ће бити подигнута саборска застава код Споменика трубачу.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Гуча ће од данас до недјеље, 13. августа, бити музичка позорница на којој ће се непрестано смјењивати најбољи трубачки оркестри Србије.

У недјељу, на затварању фестивала, концерт ће одржати Горан Бреговић и "Бијело дугме", а поред традиционалног такмичења трубачких оркестара, на 57. Сабору у Гучи солистичке концерте одржаће мајстори трубе и прошлогодишњи побједници.

Током одржавања сабора предвиђен је и концерт младог, талентованог Марка Глигоријевића који је побрао највеће симпатије публике и на прошлом сабору добио награду публике за Прву трубу.

Програмом је предвиђено одржавање полуфиналног такмичења сениорских трубачких оркестара, а четири оркестра бориће се за мјесто у финалном такмичењу које ће бити одржано у суботу, 12. августа, у 20.00 часова.

Овогодишњи домаћин Сабора је Алексић Мирољуб, власник "Пионира" из Суботице и фирме "Алфа" из Врања.

"Вечерње новости" ће и ове године додијелити "Златну трубу" најпопуларнијем трубачу на Сабору, према оцјени жирија публике.

Организатори и туристички радници кажу да влада много већа заинтересованост гостију за овогодишњи сабор, него претходних пет година.

Извор: СРНА