latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:43 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Брчко: Усвојен правилник за исплату подстицаја (ВИДЕО)

Одјељење за пољопривреду и влада дистрикта Брчко, усвојили су овогодишњи правилник за исплату подстицаја за које је Буџетом дистрикта предвиђено 8,5 милона марака.
Жито - Фото: РТРС
ЖитоФото: РТРС

Ресорно Одјељење започело је подјелу картица са бројевима, којим се утврђује редослијед у подношењу захтјева за подстицаје.У 2017. очекује се између 1.700-2.000 захтјева за подстицаје. Стручњаци упозорвају и на проблеме које су већ проузроковале високе температуре и сушно љето.

- Евидентно је да Одјељење за пољопривреду није прогласило стање елементарне непогоде. Што би у сваком случају у контексту програма подстицаја требало да уради из рзалога што је стање на нашим працелама често и без, да кажем да ће бити са минимланим уродима, што би могло да доведе до проблема у прављењу записника и у реализаицји подстицаја на одређеним працелама - изјавио је дипл. инж. агрономије Петар Ђурић.

- Ове године је усвојено у Буџету 8,5 милиона за подстицаје у пољоривредној производњи. Пола милиона за капиталне инвестције а остатак за пољопривредну производњу. Ми цијенимо да ће то бити довољно за ових 80% средстава како је предвиђено правилником, а за додатних 20 уколико буде још средстава у Буџету, онда ћемо исплаћивати - рекао је шеф Одјељена за пољопривреду дистрикта Брчко Саша Танић.