latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:41 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Уређивачки колегијум РТРС-а најоштрије осуђује најновије нападе на Јавни сервис

Уређивачки колегијум Радио телевизије Републике Српске најоштрије осуђује најновије нападе на РТРС и уређивачку политику наше медијске куће.
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Данашња конференција за новинаре члана "Мониторинг тима" СДС-а Небојше Вукановића, само је један у низу координисаних напада политичких партија, појединаца и појединих невладиних организација на Јавни сервис Републике Српске.

Не споримо господину Вукановићу, иначе савјетнику Младена Босића, право да анализира наш Информативни програм. Истовремено, под константним смо мониторингом не само Регулаторне агенције за комуникације БиХ, чији је директор бивши потпредсједник СДС-а, чак и по налогу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, него и појединих невладиних организација и појединаца чији су ментори у Сарајеву. 

Али, споримо задирање у приватни живот наших новинара и развлачење по блату чланова наших породица, које је још прије двије године почео министар безбједности БиХ, члан СДС-а, Драган Мектић.

Нада Велетић је један од наших најискуснијих новинара и највећих професионалаца, а прича о њеном сину, не зато што је њен син, увијек ће имати мјеста у нашем програму, јер је ријеч о најмлађем доктору наука бањалучког ЕТФ-а, о којем су писали готово сви медији у Републици Српској и БиХ. И поносни смо на ту причу.

РТРС пита – да ли учестали напади на Јавни сервис Републике Српске имају везе са чињеницом да је РТРС најавио објављивање документације о дугогодишњем нелегалном финансирању једне приватне ТВ станице у Републици Српској народним новцем и углавном без поштовања Закона о јавним набавкама БиХ, од стране начелника и градоначелника локалних заједница гдје је су на власти биле или су и даље партије из републичке опозиције?

Јавни сервис Републике Српске од свог оснивања до данас увијек је на прво мјесто стављао институције Републике Српске, јер смо ми Јавни сервис Републике Српске, а не Федерације нити БиХ, који имају своје Јавне сервисе.

Зато на примједбу да Дневнике почињемо предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, питамо чланове СДС-а – да ли би били срећнији кад бисмо Дневнике Јавног сервиса Републике Српске почињали активностима предсједника Федерације БиХ или бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића?