latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:37 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Након краткотрајног освјежења, температура у Српској поново расте (ВИДЕО)

Након краткотрајног освјежења, температура у Српској поново вртоглаво расте, а љекари упозоравају да врели дани и нагле промјене времена могу негативно утицати на здравље.
Утицај времена на здравље - Фото: РТРС
Утицај времена на здрављеФото: РТРС

Савјетују свима, а посебно старијим грађанима и хроничним болесницима, да не излазе у најтоплијем дијелу дана, да се не излажу великим физичким напорима и да узимају довољно течности.

Љекари хитне медицинске помоћи у Бијељини ових дана имају пуне руке посла , нарочито ноћу када за 12 сати прегледају и по стотину пацијената, што је два пута више од просјечног броја прегледа. 

- Углавном су то наши хронични пацијенти који се жале на повишен притисак, главобољу, гушење, затим смо имали повећан број пацијената који су се жалили на стомачне тегобе и они су наводили да су дан провели на базенима , на ријекама и на сунцу - истакла је начелница Службе хитне помоћи Дома здравља у Бијељини дубравка Савић.

Грађани кажу да тешко подносе екстремно топло љето и велике температурне осцилације , посебно хронични болесници.

Многи , међутим морају да раде на отвореном и на сунцу , без обзира на временске прилике.

Високе температуре идеалне су и за развој бактерија , па посебну пажњу треба обратити на хигијену, чешће прати руке и водити рачуна о чистоћи намирница, како би се спријечиле инфекције, савјетују љекари.