latinica  ћирилица
08/08/2017 |  11:27 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Оснивачи и садашње руководство СДС-а: Амнестирање бивших чланова (ВИДЕО)

Представници Асоцијације "Ствараоци Републике Српске", Српске демократске странке и Инцијативног одбора Прве СДС, на синоћњем састанку у Требињу сагласили су се да се амнестирају сви бивши чланови СДС-а, који су напустили странку протеклих година.
Требиње - састанак - Фото: РТРС
Требиње - састанакФото: РТРС

Постигнута је и сагласност да се покуша наћи начин да се законски регулишу права Стваралаца Републике Српске, односно чланова првог сазива Народне скупштине Републике Српске и свих појединаца који су током рата обављали одговорне јавне функције.

Предсједник Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" Момчило Крајишник рекао је да је оптимиста јер је донесен закључак да ова асоцијација формулише приједлог и замоли СДС и чланове Иницијативног одбора Прве СДС да се уради амнестија и позову сви који су били некада у СДС-у да се врате у ову политичку партију.

Предсједник Иницијативног одбора Прве СДС Божидар Вучуревић истакао је да ће приједлог о амнестији бити усаглашаван и да остаје да се види какав ће бити епилог. Вучуревић је најавио да ће изборна скупштина Прве СДС бити одржана на Преображење, 19. августа.

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица рекао је да је усаглашено да се амнестирају сви они који су били чланови СДС-а од 1990. године и по било ком основу напустили партију.