latinica  ћирилица
07/08/2017 |  19:04 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

ФК Партизан: Нисмо одбијени, тек ћемо се жалити

Послије информације да је Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније одбила жалбу Партизана и потврдила казну од двије утакмице без публике на домаћем терену, уз 130.000 евра, из шампиона Србије стиже вијест да жалба још није ни уложена.
ФК Партизан - Фото: ТАНЈУГ
ФК ПартизанФото: ТАНЈУГ

Партизан је кажњен због лоше организације утакмица против Будућности и Олимпијакоса, током којих су навијачи сједели на степеницама, користили пиротехничка средства, убацивали предмете на терен, као и због, како је наведено, расистичког навијања.

Ипак, црно-бијели кажу да жалба још није ни уложена, већ да је Уефа само званично објавила оно о чему су у петак обавијестили шампиона Србије.

"Жалба ФК Партизан није одбијена како су поједини портали данас објавили. Уефа је само званично поставила на сајт казну о којој је ФК Партизан био обавјештен у петак, а уједно и ви новинари. Данас је то учињено транспарентно како то Уефа ради. ФК Партизан има право на жалбу и рок од пет дана да то учини, те ће слиједити правне кораке у вези са тим", саопштено је из Хумске.

Поред казне, Уефа је упозорила црно-бијеле да, уколико у наредне три године направе сличан преступ, аутоматски ће имати још један меч пред празним трибинама.

Извор: МОЦАРТСПОРТ, ТАНЈУГ