latinica  ћирилица
07/08/2017 |  18:25 | Аутор: РТРС

Рјабков: Америка се понаша као размажено дијете

САД дјелују као темпераментно, размажено дијете када пребацују одговорност рјешавања проблема нуклеарног програма Пјонгјанга на друге земље, изјавио је замјеник руског министра иностраних послова Сергеј Рјабков.
Сергеј Рјабков (Фото:Sputnik/ Valeriy Melnikov) -
Сергеј Рјабков (Фото:Sputnik/ Valeriy Melnikov)

Он је рекао да Вашингтон тежи ка томе да на друге пребаци одговорност за ствари које би САД саме требале да ураде.

"Понашање Вашингтона могло би се упоредити са непослушним, размаженим дјететом, које се баци на патос и почне да се плаче и да се бацака због тога што није успјело нешто да уради или није смјеста добило играчку коју жели", рекао је Рјабков.

Замјеник руског министра је нагласио да није имао намјеру да ситуацију учини комичном, пошто је питање "екстремно експлозивне" ситуације на Корејском полуострву веома важно и озбиљно, преноси "Спутњик".

САД покушавају да натјерају Кину да изврши већи притисак на Сјеверну Кореју поводом посљедњих нуклеарних провокација Пјонгјанга.

Предсједник САД Доналд Трамп је крајем прошлог мјесеца изјавио да је разочаран недостатком воље у Кини да се учини било шта по питању нуклеарне пријетње Пјонгјанга.

Ситуација на Корејском острву се погоршала у посљедњих неколико мјесеци, усљед низа балистичких и нуклеарних тестова које је извршила Сјеверна Кореја, а којим се крше резолуције Савјета безбједности УН.

Савјет безбједности УН је у суботу, 5. августа, усвојио "Резолуцију 2371", којом се пооштравају санкције Сјеверној Кореји због балистичких тестова Пјонгјанга.

Извор: СРНА