latinica  ћирилица
07/08/2017 |  15:28 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Предности куповине земљишта у индустријским зонама (ВИДЕО)

Куповина земљишта у индустријским зонама има бројне предности за привреднике, посебно оне који тек покрећу неку пословну активност, закључено је на састанку представника Градске управе и Привредног савјета са привредницима Бијељине.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

У новој, другој индустријској зони, продато је тридесет и четири грађевинске парцеле, а у раније завршеној, трећој зони, још 15. Привредници који овдје покрећу пословну активност имају бројне предности, од цијене до уређености земљишта, а од њих се , с друге стране очекује да отворе што већи број нових радних мјеста, речено је на састанку.

Власници грађевинских парцела земљиште су купили на лицитацији , по повољној цијени, уз могућност одложеног плаћања, а обезбијеђени су им сви потребни услови за рад. Направљен је већи дио путева, јавна расвјета, водовод, а ради се на довођењу електричне енергије до будућих објеката.

- Сви привредници из ранијег периода су били упућени на сопствене неке активности и великим дијелом су морали самостално да рјешавају проблеме инфраструктуре, сада имамо индустријску зону која је добро организована која има добро зацртан план са свим потребним инфраструктурама за једно озбиљно предузеће, каже Миленко Стевановић,  помоћник директора предузећа "Мегадрво".

Приликом припреме просторно- планске документације и услова продаје уважене су сугестије Привредног савјета и потенцијалних инвеститора.

Скупштина града је недавно прихватила измјене регулационог плана и друге индустријске зоне којом је омогућено да се парцеле користе за било коју дјелатност, а не само за трговину, производњу или услуге како је било дефинисано приликом продаје.

Из градске управе најављено је и убрзавање процедура за издавање потребних дозвола за рад.

- Наш циљ је да они што прије добију грађевинску дозволу и да оно што смо и хтјели што прије крену са својим привредним активностима и да на такав начин отворе нова радна мјеста, поручио је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине. 

Бијељина има четири индустријске зоне, од којих су три нове, док је прва индустријска зона формирана градњом фабричких погона, прије неколико деценија.