latinica  ћирилица
07/08/2017 |  14:16 | Аутор: РТРС

Јокић у Топ 5 најнесебичнијих играча у НБА

НБА сезона се одавно завршила, нова се још није приближила, али се амерички медији и даље баве рангирањем играча у разним категоријама. Сајт "Fadeaway world" направио је листу десет најнесебичнијих играча, на којој се српски центар Никола Јокић налази на четвртом мјесту.
Никола Јокић  (Фото:NBA) -
Никола Јокић (Фото:NBA)

Испред аса Денвер Нагетса су Леброн Џејмс, као првопласирани, на другом мјесту нови плејмејкер Хјустона Крис Пол и на трећем "ол-раунд" играч шампионске екипе Голден Стејта Дрејмонд Грин. Иза Јокића су Дерон Вилијамс, Стеф Кари, Марк Гасол, Борис Дијао, Рики Рубио и Ражон Рондо.

"Fadeaway world" наводи да је Србин дошао у НБА као још један Европљанин који би дијелио минутажу са Јусуфом Нуркићем, али када су му уручени "кључеви" напада, показао се као један од најбољих високих играча у лиги. Убрзо је постао један од најбољих асистената у НБА, не само у конкуренцији високих играча.

Јокић је прошле сезоне био у конкуренцији за награду за играча који је највише напредовао, као и за најбољу асистенцију године. Од када је средином децембра напад почео да се врти око Николе, Денвер је постао најбољи офанзивни тим лиге, бољи чак и од Голден Стејта.

Најбољи учинак током протекле сезоне имао је у јануару, када је просјечно постизао 23,9 поена, 11,1 скок и 4,9 асистенција. Статистика је мало опала у фебруару (16,3 поена, 11 ск. и 4,9 ас.), али се у наредна три мјесеца поново попела на ол-стар ниво (19,6 поена, 11,8 скокова и 6,2 асистенције у марту, односно 19,1 поен, 11,9 скокова и 5,7 асистенција у априлу).

Нагетси су пројектовали Јокића као лидера тима у наредним годинама, тако да га током предстојеће сезоне вјероватно очекује потписивање новог вишегодишњег и веома уносног уговора.

Извор: АТВ