latinica  ћирилица
07/08/2017 |  13:43 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Мировић: Запослени у РТВ имаће најбоље услове за рад у региону

Предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић сматра да ће запослени у Радио-телевизији Војводине имати најбоље услове за рад у југоисточној Европи када буде завршена нова зграда РТВ-а.
Нови Сад - Игор Мировић - Фото: СРНА
Нови Сад - Игор МировићФото: СРНА

"Изградњом новог објекта РТВ-а површине 17.000 метара квадратних метара, више од хиљаду запослених на радију и телевизији, као и у редакцијама на свим језицима, имаће можда и најбоље услове за рад у југоситочној Европи, кад је реч о техничким капацитетима, опреми и смештају", рекао је Мировић новинарима након што је посјетио радове на рушењу старе зграде РТВ-а на Мишелуку, дијелу Новог Сада на сремској обали Дунава.

Мировић је изразио увјерење да ће уклањање остатака старе зграде РТВ-а бити завршено и прије договореног рока од 120 дана.

Зграду РТВ-а на Мишелуку срушили су пројектили НАТО авијације током агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Замјеник генералног директора РТВ-а Јожеф Клем изразио је наду да ће камен темљац за нову зграду бити положен на јесени”, а план је да изградња буде завршена до 2019. године.

Извор: СРНА