latinica  ћирилица
07/08/2017 |  12:58 | Аутор: РТРС

Сицилија: Добровољци изазивали и лажно пријављивали пожаре

Италијанска полиција саопштила је данас да је ухапсила ватрогасца добровољца са Сицилије који је изазивао и лажно пријављивао пожаре како би добио новчану надокнаду јер је реаговао.
Пожар - Фото: Getty Images
ПожарФото: Getty Images

Високе температуре и стална суша резултовали су пожарима у неким дијеловима Италије, а у неким подручјима криви су пиромани.

Сицилијанска полиција отворила је у близини Рагузе истрагу против 15 људи који су планирали да изазову или пријаве непостојећи пожар како би добили 10 евра по сату јер су реаговали на ванредну ситуацију.

Полиција је посумњала након што је група реаговала на 120 инцидената у односу на 40 колико су имале друге групе у истом периоду.

Полиција је задржала само вођу групе чији су иницијали Д.Д.В. јер је он наставио да изазива пожаре и након што су други престали.

У дослуху са другима, Д.Д.В. би аутомобилом напуштао ватрогасну станицу, палио ватре или би лажно пријавио пожар, а онда се вратио у ватрогасну станицу и чекао да га позову на гашење.

"Он је показао велике криминалне способности и није осјећао страх због могућих посљедица свог понашања", наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА