latinica  ћирилица
07/08/2017 |  12:10 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Бањалука: Обновљена трим-стаза на Бањ брду (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић обишао је јутрос обновљену трим стазу на Бањ брду, за чије је реновирање уложено 20.000 марака.
Обновљена трим-стаза на Бањ брду - Фото: РТРС
Обновљена трим-стаза на Бањ брдуФото: РТРС

Радојичић је истакао да је овај пројекат само један у низу пројеката за унапређење рекреативних зона у Бањалуци. Посјета бањалучком излетишту била је прилика и за разговор са представницима удружење грађана Рекреативна зона Бањалука о будућим плановима за уређење рекреативних простора у граду.

Предсједник градског парламента Зоран Талић, рекао је да су од представника Рекреативне зоне добили информацију да постоје одређене организације из иностранства које су заинтересоване да помогну овај пројекат.

Представник Рекреативне зоне Бања Лука Тихомир Дакић, истакао је да је ово почетак ревитализације цијеле зоне за рекреацију на Бањ брду, која подразумијева стварање садржаја за све генерације.

Градоначелник Игор Радојичић је истакао да постоји иницијатива суграђана да град добије још једну трим-стазу у Парку "Младен Стојановић", али је истакао да 50.000 КМ, колико ће град издвојити из буџета за ову намјену, неће бити довољно.

"Уколико нам се придруже донатори, до процијењене вриједности од 80-90 хиљада КМ, онда бисмо то могли завршити ове године“, истакао је Радојичић.