latinica  ћирилица
07/08/2017 |  11:29 ⇒ 11:33 | Аутор: РТРС

Мадуро потврдио - Двојица нападача убијена, осам ухапшено

Двојица нападача су убијена, а осам их је ухапшено током данашњег напада на војну базу у Венецуели, саопштио је предсједник те земље Николас Мадуро.

Мадуро је у телевизијском обраћању рекао да је у нападу на војну базу у Валенсији, трећем највећем граду у земљи, учествовало 10 особа и да су сви идентификовани.

У питању су један војни поручник, који је, према ријечима Мадура, дезертирао, и девет цивила.

Мадуро је казао да је тај поручник ухапшен и да “активно даје информације“, као и да је досад седам цивила испитано, пренијела је агенција АФП.

Венецуелански званичници саопштили су да су “терористи“ напали војну базу у Валенсији, али да су је војници одбранили и ухапсили више људи.

“У раним јутарњим сатима, терористи су ушли у утврђење Парамакај у Валенсији.Ситуација је сада под контролом, а више терориста је ухапшено“, написао је на Твитеру Диосдадо Кабело, лидер Социјалистичке партије, преноси АФП.

У локалним медијима и на друштвеним мрежама појавили су се наводи о могућој војној побуни у бази против владе социјалистичког предсједника Николаса Мадура.

На једном видео-снимку, мушкарац који се представио као војни капетан проглашава “легитимни устанак“, док око њега стоји још око 15 мушкараца у маскирним униформама, а неки од њих су наоружани.

Он је затражио “хитно формирање прелазне владе и слободне изборе“.

Међутим, начелник Генералштаба оружаних снага, министар одбране Владимир Падрино, на Твитеру је написао да “они нису могли да учине ништа против војске против које покушавају да изведу терористичке нападе".

Наводи о немирима појавили су се у тренутку када је нова скупштина са највишим овлашћењима, лојална Мадуру, почела да засиједа у Венецуели, недјељу дана након што је изабрана гласањем праћеним насиљем и оптужбама да су резултати намјештени, напомиње француска агенција.

Извор: Спутњик