latinica  ћирилица
03/08/2017 |  08:42 ⇒ 08:47 | Аутор: РТРС

Чашицу вискија платио 8.733 евра!?

Млади Кинез платио је чашицу вискија 9.999 франака (8.733 евра) у виски бару швајцарског хотела у Сент Морицу, јавља швајцарски портал 20минутен.
Алкохол - Фото: РТРС
АлкохолФото: РТРС

Према ријечима власника хотела Сандра Бернасконија, млади Кинез је у виски бару наручио виски шкотског произвођача Макален произведену 1878. године, пренио је АФП.

Он је рекао да није очекивао да ће било ко поручити баш ту врсту вискија, међутим, млади Кинез изразио је жељу да попије баш Макаленов виски из 1878. године, иако је у бару у понуди 47 различитих вискија тог произвођача, за које по чашици треба платити од седам до 1.000 франака.

Бернаскони је рекао да је муштерији рекао да најскупљи Макаленов виски није за продају, али је млади Кинез инсистирао да га попије, па је власник хотела назвао оца, који му је рекао да послужи пиће иако муштерија није жељела да плати унапред.

Све је, међутим, протекло у реду и сада када је боца отворена, хотел се нада да ће успјети да прода и преостали виски из флаше, па размишља и о смањењу цијене.

Виски бар Ђаволовог хотела добио је више награда за своју колекцију од 2.500 боца, међу којима и од Гинисове књиге рекорда.

Извор: Агенције