latinica  ћирилица
28/07/2017 |  12:46 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Полицајци из Требиња и Градишке даровали крв

Припадници Полицијске управе Требиње дали су 22 дозе крви у одјељењима за трансфузију крви у Требињу и Невесињу, саопштено је данас из ове управе.
Градишка-полицајци даровали крв - Фото: СРНА
Градишка-полицајци даровали крвФото: СРНА

За акцију доборовољног давалаштва пријавило се 36 припадника ПУ, и то 32 полицијска службеника и четири државна службеника, међу којима су биле четири жене.

"Од укупног броја пријављених крв су дала 22 припадника, док је са преосталима договорено да дођу по позиву јер њихове крвне групе тренутно има довољно", наводи се у саопштењу.

Ово је друга акција добровољног давања крви припадника ПУ Требиње у овој години у којима је прикупљено више од 100 доза драгоцјене течности.

Припадници Полицијске управе Требиње најмање два пута у току године организовано дају крв.

Друштво добровољних давалаца крви ПУ Требиње је међу најстаријим друштвима у Требињу, а броји више десетина чланова који имају и више од 30 давања крви.

Двадесетшесторо припадника Полицијске управе Градишка такође је дало крв. Из градишке Полицијске управе саопштено је да су полицајци јуче и данас помогли у прикупљању довољног броја јединица крви.

"Полицијски службеници показали су висок степен професионализма и спремности за пружање помоћи у свим ситуацијама, као и хуману улогу", истичу из полиције.

Извор: СРНА