latinica  ћирилица
28/07/2017 |  11:54 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Бојовићи кренули у крвну освету

Мајка Луке и Николе Бојовића Анђелка Бојовић и њихов брат од стрица Матија Бојовић ухапшени су у Никшићу због сумње да су припремали убиство Ратка Кољеншића. Анђелка Бојовић (66) и Матија Бојовић (35) ухапшени су у сриједу увече. Њима се на терет ставља да су припремали убиство Кољеншића.
Мајка Луке Бојовића - Фото: Глас Српске
Мајка Луке БојовићаФото: Глас Српске

Ратко Кољеншић био је у притвору са Слободаном Шарановићем од краја јула 2013. године због сумње да је организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла те године и Милоша Видаковића.

Извори блиски истрази наводе да је у близини Кољеншићеве куће у насељу Кличево примијећен аутомобил "панда" београдских таблица, у којем су биле двије особе. Полиција је одмах кренула у потрагу и пронашла возило у којем су били Анђелка и Матија Бојовић. У аутомобилу је пронађен и фотоапарат са снимцима Кољеншићеве куће. Осумњичени су приведени у Центар безбједности Никшић на саслушање.

Након привођења Бојовића, полиција је претресла Матијину кућу у Никшићу, гдје је пронашла 20 метака, кутију од ручне бомбе и двије радио-везе. Истражиоци вјерују да су Матија Бојовић и његова стрина припремали убиство Кољеншића, који је у децембру прошле године изашао из притвора и од тада је био под сталним полицијским надзором због информације из безбједносних служби да му пријети опасност.

Извор: Независне новине