latinica  ћирилица
28/07/2017 |  11:30 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Случај "Пољопривредна школа"- Јеличић пуштен из притвора

Службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС доставили су јуче Републичком јавном тужилаштву допуну извјештаја против Мирка Стојчиновића и Борислава Јеличића због сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили град Бањалуку за око 5,75 милиона КМ.
Хапшење Јеличића - Фото: Глас Српске
Хапшење ЈеличићаФото: Глас Српске

МУП РС је, наводећи њихове иницијале, саопштио да су Стојчиновић и Јеличић приликом заступања града Бањалука у парничном поступку прекршили границе својих овлашћења и нису извршили службену дужност с намјером да предузећу из Тузле прибаве противправну имовинску корист. На тај начин су створила могућност да за град Бањалука наступи штета од око 5,75 милиона марака.

Јеличић, који је замјеник правобраниоца РС са сједиштем у Бањалуци, ухапшен је у сриједу током давања исказа након што је МУП из Правобранилаштва изузео предмет "Пољопривредна школа". Његов претходник на тој функцији Стојчиновић ухапшен је почетком мјесеца због сумње да је у више наврата пропустио да поднесе тужбе или обавијести градске власти о исходу судских спорова, због чега је град Бањалука изгубио милионе КМ.

Градска управа Бањалука је прије неколико година покренула спор због прометовања земљишта које је било у власништву града, а за које је Пољопривредна школа имала право коришћења. Земљиште је продато компанији "Бинго", коју је град тужио, као и Пољопривредну школу. "Бинго" је узвратио контратужбом и захтијевао од града одштету од 20 милиона КМ, а Стојчиновић је, без знања града, прихватио одлуку о поравнању. Јеличић је у то вријеме радио на овом предмету.

Борислав Јеличић, замјеник правобраниоца Републике Српске, пуштен је да се брани са слободе након саслушања у Републичком тужилаштву, јер тужилац који ради на случају малверзација око продаје земљишта “Пољопривредне школе” у Бањалуци није предложио притвор.

Извор: Независне новине