latinica  ћирилица
28/07/2017 |  10:15 | Аутор: РТРС

Канцеларија Владе Србије за КиМ осудила инцидент у К. Митровици

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију осудила је инцидент у Косовској Митровици у којем је запаљен аутомобил Оливера Ивановића, оцијенивши да је то још један у низу покушаја да се код грађана српске националности изазову немир, страх и несигурност и подстакне даље насиље.
Влада Србије - Фото: РТРС
Влада СрбијеФото: РТРС

Из Канцеларије су саопштили да је прије свега два дана запаљен аутомобил доктора Драгише Миловића и да, као и у већини случајева до сада, нема назнака да ће починиоци бити пронађени и приведени.

"То потврђује неспособности или изостанак жеље Приштине и дела међународне заједнице да се створе услови за безбедност грађана и одрживи суживот на Косову и Метохији", наведено је у саопштењу.

Представници Канцеларије оцијенили су да нечињење и одсуство одлучне реакције надлежних значи одобравање и подршку оваквим актима и онима којима до мира и просперитета на Косову и Метохији није стало.

"Позивамо Приштину, међународну заједницу и све одговорне за безбедност на Косову и Метохији, да коначно уложе озбиљне напоре како би се обуздало насиље и обезбедили услови за сигуран и безбедан живот свих грађана у Покрајини", поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Приватни аутомобил лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића запаљен је у раним јутарњим часовима у Косовској Митровици. Два дана раније у Звечану је такође рано ујутро запаљен аутомобил у власништву бившег предсједника те српске општине Драгише Миловића.

Извор: СРНА