latinica  ћирилица
28/07/2017 |  10:07 ⇒ 10:08 | Аутор: РТРС

Михајилица: Сарајево жели да оптужи органе Србије за покушај Вучићевог линча

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Миланко Михајилица рекао је да у Сарајеву већ дуго желе да кривицу за покушај линча некадашњег српског премијера Александра Вучића у Поточарима пребаце на државне органе Србије.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Михајилица је оцијенио да је срамотно то што још нико није кажњен за напад на Вучића који се десио прије двије године у Поточарима.

"По свему судећи, никада неће ни бити", рекао је Михајилица за "Еуроблиц", коментаришући извјештаје федералних медија о недавном допису Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ полицијском синдикату "Слога" у коме се тврди да су поједини припадници МУП-а Србије без знања и одобрења те дирекције присуствовали комеморацији у Поточарима, налазили се на "тајном задатку" и имали испланирану "црну операцију".

Михајилица је у контексту писања тих медија у којима се може наслутити да је кривац за покушај линча садашњег предсједника Србије сам Вучић, навео да највећу одговорност у вези са тим има Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ, која је била надлежна за обезбјеђење тог скупа.

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ Марио Караматић рекао је да у безбједносним институцијама БиХ постоје опструкције у вези са истрагом о нападу на Вучића.

Он је изразио сумњу у спремност надлежних у БиХ да се открију нападачи.

Тужилаштво БиХ је у вези са овим случајем прошле године обуставило истрагу против Алмира Мердића из Јелаха, кога су безбједносне камере снимиле како баца камење на Вучића.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић је о пропустима у организацији обиљежавања страдања Бошњака у Поточарима сачинио детаљан извјештај, али није смијењен директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић.

Извор: СРНА