latinica  ћирилица
28/07/2017 |  09:24 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Запаљен аутомобил Оливера Ивановића (ВИДЕО)

Аутомобил марке "пасат" лидера СДП Оливера Ивановића запаљен је рано јутрос, око четири сата, у Косовској Митровици, јавља Кос сев.
Запаљен аутомобил Оливера Ивановића - Фото: РТС
Запаљен аутомобил Оливера ИвановићаФото: РТС

Оливер Ивановић је на конференцији за новинаре рекао да је, поводом овог инцидента, дао изјаву полицији, која га је обавијестила да је обављен увиђај.

Ивановић је навео да је хауба од аутомобила била отворена и да је аутомобил горио са предње стране.

- Немам никакав лични сукоб ни са ким. Немам никакав нелегални бизнис, немам ништа што би ме довело у сукоб са људима, једино што може да се деси јесте то да имам политичке неистомишљенике, али то не смије да буде разлог за овако нешто - рекао је Ивановић на конференцији којој је присуствовао и љекар Драган Миловић, којем је прије два дана у Звечану такође запаљен аутомобил.

Лидер СДП истиче да локалне власти морају да се јасно дистанцирају од овог инцидента.

- Овај град и грађани не заслужују овако нешто. Послије 18 година заслужујемо да имамо миран живот, миран развој и да водимо рачуна о својој дјеци у једној потпуно мирној атмосфери, а не да бринемо о безбједности послије оволико година - додао је Ивановић.

На питање ко су му политички неистомишљеници, Ивановић каже: "Не бих хтио о томе. Знају они, препознаће се сигурно".

Навео је да ће вјероватно бити кандидат за градоначелника на предстојећим локалним изборима на КиМ.

- Исти је рецепт за паљење мог аутомобила као и у случају Драгана Миловића прије само два дана у Звечану - рекао је Ивановић.

Прије само два дана у Звечану, испред такозване Металове зграде у раним јутарњим часовима запаљен је аутомобил љекара и некадашњег предсједника ове општине Драгише Миловића.

Миловић је поручио да је он љекар и да се не бави политиком.

- Запаљен ми је аутомобил. Ово су политичке поруке. Некоме се не свиђа да се Миловић виђа са Ивановићем. Албанац сигурно није запалио ауто... Ово је само врх леденог бријега оног шта се дешава у посљедње четири године - рекао је Миловић.

Истакао је да ниједан инцидент у коме су виновници или жртве јавне личности није ријешен.

- Очекујем да косовска полиција пронађе починиоце, али очекивања нису превелика - каже Милојевић и додаје да ће, уколико се ово настави, тражити и заштиту од Еулекса и Владе Србије.

Канцеларија за КиМ најоштрије је осудила инцидент у којем је запаљено ауто Оливера Ивановића и позвала Приштину, међународну заједницу и све одговорне за безбједност у Покрајини, да коначно уложе озбиљне напоре како би се обуздало насиље и обезбиједили услови за сигуран и безбједан живот свих грађана.

Портал Кос сев пренио је да је возило било паркирано у Улици "Лоле Рибара", испред апотеке "Лакетић", а случај је окарактерисан као подметање пожара и изазивање опште опасности.

- Полиција је регистровала случај око 04:01. Након позива који смо добили у вези са пожаром на аутомобилу. У питању је возило марке "пасат", за које се вјерује да је у власништву Оливера Ивановића. Претпостављамо за сада да је пожар подметнут - рекао је Бесим Хоти, замјеник командира косовке полиције за регион Сјевер.

Додао је такође да су починиоци, за сада, непознати, али и да полиција ради на њиховом откривању, као и на откривању мотива.

Ово је други пут да се уништава аутомобил који вози Оливер Ивановић. Под службени "ауди", 2005. године подметнута је бомба, а аутомобил се налазио испред зграде у којој је живио.

Против Ивановића се тренутно води поновљени судски процес у вези са наводним ратним злочином, а у притвору је претходно провео више од двије године.

Извор: РТС