latinica  ћирилица
27/07/2017 |  20:07 | Аутор: РТРС

Касиповић: Јеличић изабран по закону

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је у случају именовања новог замјеника правобраниоца Републике Српске /Борислава Јеличића/ све рађено према закону, те да је на основу биографије био најбољи кандидат.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

Касиповић је истакао да је Јеличић имао сву потребну документацију која је тражена конкурсом, укључујући и увјерење о некажњавању.

"Наш приједлог Народној скупштини Републике Српске упутили смо 12. јуна, те тог дана као и на дан гласања није било ниједног правно релевантног податка или чињенице која би онемогућавала само поступање скупштине или гласање о понуђеном кандидату, односно кандидатима", рекао је Касиповић.

Он је рекао да не би било коректно да је у овом случају поступао на основу нечијих спекулација, те додао да ће препустити полицији и тужилаштву да раде свој посао, а да ће на основу њихове и Министарство донијети своју одлуку.

Борислав Јеличић ухапшен је јуче под сумњом да је починио незаконитости и злоупотријебио службени положај и овлашћења у оквиру предмета "Пољопривредна школа".

Јеличић је на функцији замјеника правобраниоца Републике Српске у Бањалуци почетком јула замијенио ухапшеног Мирка Стојчиновића који се налази у једномјесечном притвору.

Извор: Срна