latinica  ћирилица
27/07/2017 |  07:57 | Аутор: РТРС

Мјестимично влажни коловози и смањена видљивост

У већем дијелу Републике Српске вози се по мјестимично влажним коловозима, због кише која је падала током ноћи, док је на дионицама у вишим предјелима смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћања у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор и до 31. августа саобраћај ће се одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обуставе због изласка грађевинске механизације на пут.

Режим саобраћања измијењен је и на ауто-путу Градишка-Бањалука због постављања ЛЕД маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим саобраћања измијењен је и на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, од 7.00 до 19.00 часова.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати на начин 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака саобраћа се једном траком, наизмјенично, због активираног клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путевима у Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по сувом и мјестимично влажном коловозу, уз слабу до умјерену фреквенцију возила. На појединим дионицама у вишим предјелима видљивост је смањена због магле.

Због радова на редовном одржавању у тунелу Лендава на магистралном путу Јабланица-Коњиц од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због одржавања Интернационалне туристичке Уна регате, до суботе од 17.30 до поноћи обуставља се саобраћај на магистралном путу у центру Бихаћа, а возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Гранични прелази за погранични промет Имотица-Дужи и Слано-Орахов До, између Хрватске и БиХ, привремено су отворени за међународни путнички саобраћај.

Извор: СРНА