latinica  ћирилица
26/07/2017 |  17:46 | Аутор: РТРС

Свједок потврдио Бибићево ургирање

На суђењу генералном секретару СДА Амиру Зукићу и још седморици оптужених за више кривичних дјела, свједок Кантоналног тужилаштва у Сарајеву Алмира Лујиновић потврдила је да је у љето 2015. године контактирао оптужени Сафет Бибић да би ургирао за једну студенткињу која је требало код ње да полаже испит из анатомије.

Лујиновићева, која ради на Катедри за анатомију Медицинског факултета у Сарајеву, рекла је да оптуженог Бибића познаје од 2013. године, када су заједно били у Управном одбору Студентске поликлинике, али да су имали само пословне односе и контакте.

Она је додала да се Бибић позвао на њеног уваженог професора Капиџића, а да се на крају испоставило да професор о томе није ништа знао.

Свједок је испричала и да је та студенткиња на испиту имала довољно знања, али да је било проблема у вези са једним питањем на којем се строго инсистира, да је дјевојка тада постала видно узнемирена и да је због тога направила изузетак и рекла јој да дође на испит сутрадан.

Лујиновићева је нагласила да је студенткиња сутрадан положила испит и да на то није утицао Бибићев позив, преноси Бирн.

Зукића, Бибића, Неџада и Сенада Траку, те Рамиза Каравдића оптужница терети за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези с примањем награде или другог облика користи за трговину утицајем те противзаконито посредовање.

Они су оптужени да су незаконито посредовали у запошљавању у јавним предузећима, а сам Бибић да је прибавио корист посредујући у "сређивању испита".

Есед Џанановић је оптужен за злоупотребу положаја, док се Асиму Сарајлићу и Мирсаду Кукићу на терет ставља примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Суђење ће бити настављено 25. августа.

Извор: СРНА