latinica  ћирилица
26/07/2017 |  17:42 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

СДС оптужује министра Драгана Лукача (ВИДЕО)

Српска демократска странка оптужила је министра Драгана Лукача, да је приватизовао МУП Републике Српске, јер је тендер за набавку униформи вриједан 7,3 милиона марака добила фирма из Високог.
Бањалука:Зграда МУП-а - Фото: РТРС
Бањалука:Зграда МУП-аФото: РТРС

Из МУП-а поручују, тендер је расписан у складу са одредбама Закона о јавним набавкама БиХ и Правилником о униформи полицијских службеника.

Драган Лукач је прекршио сва правила и приватизовао је МУП РС. Тендер за набавку униформи је тенденциозан, рекао је потпредсједник СДС-а Костадин Васић.

- Фирма "Трејд" из Високог је добила овај тендер, иако су домаћи произвођачи јасно указивали као и СДС да треба да поспјешујемо домаће фирме да и оне стану на ноге, каже Васић

Ко је сада Бакиров и гдје је ова фирма регистрована, у Федерацији или Републици Српској, пита Васић.

- Иста фирма добила је и набавку оружја од шест милиона марака. Набављају се радари вриједности 9,3 милиона марака. Значи да Лукач ради са тендерима шта хоће и на тај начин крши сва правила, додао је Васић.

У МУП-у Републике Српске кажу да је тендер расписан у складу са одредбама Закона о јавним набавкама БиХ и Правилником о униформи полицијских службеника.

Констатовано је да је предметна набавка имала међународни карактер, била транспарентна и ничим није угрожавала праведну конкуренцију, те је била доступна свим заинтересованим понуђачима у законски предвиђеном року. Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске констатовала је да су прошле године све јавне набавке МУП-а Српске биле реализоване у складу са законом, те ће ревизија, као и други релевантни фактори, имати увид и у ову јавну набавку.