latinica  ћирилица
26/07/2017 |  16:37 | Аутор: РТРС

Ћук: Свима је циљ да нас побиједе, па и Хрватима

Српски ватерполиста Милош Ћук каже да медији у Хрватској критикују репрезентацију због убједљивих пораза од Србије. Квалитет екипа је изједначен, додаје Ћук.

Ватерполисти Србије и Хрватске састају се у полуфиналу Свјетског првенства у ватерполу у Будимпешти.

- Није финале прије финала, овдје је и Мађарска фаворит за највиши пласман од самог почетка турнира. Биће то дуел двије најбоље одбране на турниру, биће тешко, тврдо, са пуно дула. Имају одличне бекове. Тешко ћемо их пробити, али смо у ранијим мечевима у томе успијевали што нас ставља у улогу фаворита - оцијенио је Ћук.

Србија је у четвртфиналу убједљиво била боља од Аутралија са 15:5, Хрвати су у свом дуелу побиједили Италију са 12:9.

- Квалитет је изједначен. Ми као увијек идемо на побједу и да уђемо у финале. Задовољан сам то играмо са њима јер обје екипе играју чист ватерполо. Биће фер сусрет двије одличне екипе као што је увијек било. Увијек све у оквирима спортског понашања - напомиње Ћук који додаје да серија српске селекције може само да мотивише Хрвате.

- Њихови медији су их критиковали због убједљивих пораза од нас. Свима је циљ да нас пообиједе, то је важније од медаље. Све је то спортски, а ми ћемо трудити да се одбранимо и да остваримо резултат какав је био у ранијим мечевима - истиче Ћук.

Српски ватерполиста је рекао још и да ће атмосфера бити добра, те да лијепи потези неће изостати.

Извор: Б92