latinica  ћирилица
26/07/2017 |  16:11 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Мјештанима насеља Баре стижу судска рјешења за наплату комуналне накнаде (ВИДЕО)

Становници насеља Баре код Добоја огорчени су због извршних судских рјешења која стижу на њихову адресу ради наплате комуналне накнаде.
Комуналне накнаде - Фото: РТРС
Комуналне накнадеФото: РТРС

Одбијају да плате, тврдећи да град Добој у њиховом насељу на обавља никакве комуналне услуге. Надлежни у градској управи без коментара.

На адресе мјештана насеља Баре стижу извршна судска рјешења за наплату комуналне накнаде. Драган Лукић дугује ДИРГ-у око 160 марака , али неће да плати макар ишао на суд. Има своје разлоге за то.

- Никад нисам добио рјешење никакво, на основу чега да плаћам , у томе је ствар, али нико не одржава овдје, никад нико није снијег разгрнуо, никад није дошао покосити, прича Лукић.

И комшије тврде исто. Кажу , осим њих, насеље у којем живе, нико не одржава. Одвоз кућног смећа плаћају КП "Прогрес" ,чишћење путева приватној фирми, канализациона мрежа не постоји, не постоје ни паркиралишта, аутобуска стајалишта су зарасла и пуна смећа, а путеви и улице су посебна прича. Све су то разлози због којих градском предузећу ДИРГ одбијају да плате комуналну накнаду.

Незадовољство расте, а под притиском је и МЗ, немоћна да помогне мјештанима. Предсједник МЗ каже да се обраћао суду с намјером да напише приговор на извршна рјешења, али му је речено да то свако мора за себе да уради. Од свих комуналних услуга једино нису спорни трошкови расвјете.

- Постављам питање зашто се чекало оволико да неко накупи дуг од 600, 700 КМ, и више па да се интервенише преко суда, могло се то урадити И кад је дуг био 100 марака, нагласио је Саво Вуковић, предсједник МЗ Баре.

Огорчени мјештани траже да град Добој докаже да је испуњавао све своје обавезе по основу којих потражује комуналну накнаду.

Шта кажу у градској управи није познато , јер директора ДИРГ-а нисмо нашли на радном мјесту, а начелник ресорног одјељења није се јављао на телефон. Раније су тврдили да је све по важећим одлукама и прописима и да се из тог новца финансира одржавање комуналне инфраструктуре.