latinica  ћирилица
26/07/2017 |  15:31 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

Савјет министара не заслужује пролазну оцјену

Шеф Клуба Демократског фронта у Представничком дому ПС БиХ Дамир Бећировић изјавио је да предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и већина министара очигледно живе у неком паралелном свијету и дефинитивно не заслужују пролазну оцјену.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом ПС БиХФото: РТРС

- Можда је једини свијетли примјер у том Савјету министара БиХ министар безбједности Драган Мектић, који бар нешто покушава, иако у неким моментима излази ван својих надлежности кроз одређену врсту притиска. Сви остали министри дефинитивно не заслужују пролазну оцјену ни за свој рад, нити за било шта друго - рекао је Бећировић.

Он сматра да је Министарство транспорта и комуникација БиХ дефинитивно најгоре у протеклој години, јер нема ниједног ријешеног питања из њиховог дјелокруга рада.

- Тако да извјештај о раду СМ за прошлу годину не даје праву слику онога што се догађа у БиХ и што би предсједавајући Звиздић требао да каже. Ово су фризирани подаци и увијек је лако играти се статистиком - рекао је Бећировић.

Он је појаснио да се износе подаци за "фамозно" повећање броја запослених од око 51.000 у посљедње двије године, а истовремено не говори да је БиХ напустило 120.000 људи.

- Од тих 120.000 скоро 70.000 евидентирано је на биру за запошљавање. Тако да имате брисање људи са бироа за запошљавање, приправнике који раде приправнички стаж и то је само један показатељ фризираних података који се може другачије интерпретирати - навео је Бећировић.

Извор: СРНА