latinica  ћирилица
26/07/2017 |  13:53 ⇒ 14:50 | Аутор: РТРС

Иванић: Састанак код Човића је пропао због бошњачких лидера у БиХ

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић оцијенио је да је БиХ у дубоком застоју и да је данашњи састанак политичких лидера у Мостару, који је иницирао предсједавајући Драган Човић, отказан због неусаглашености учесника из реда Бошњака.
Младен Иванић (фото: Дејан Божић/Promo/blic.rs) -
Младен Иванић (фото: Дејан Божић/Promo/blic.rs)

Човићеву иницијативу Иванић сматра корисном и обавезом Предсједништва БиХ јер не види ко други може учинити напоре и покуша да деблокира та питања.

Према његовим ријечима, све што се догађало показује огромно неповјерење унутар бошњачких политичких лидера, као и да је састанак отказан практично због неусаглашености учесника из реда Бошњачка, те да постоји нека врста неповјерања према Човићу на тој страни.

"То све потврђује да је кључни проблем нефункционисање унутар Федерације БиХ и бојим се да ће након овог отказивања састанка, ако се ништа не деси, бити још веће блокаде и још веће неповјерење, прије свега, на тој страни.То ће значајно закочити БиХ", констатовао је Иванић.

Иванић сматра да Предсједништво има обавезу да учини све да до тога не дође, па макар се разговарало са сваким лидером појединачно због њихове немогућности да сједну једни са другим.

Извор: СРНА