latinica  ћирилица
24/07/2017 |  20:32 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

"Успјешна Српска" формирала иницијативни одбор у Источном Новом Сарајеву

Покрет "Успјешна Српска" је данашњим формирањем Иницијативног одбора у општини Источно Ново Сарајево ушла у пет регија од укупно девет изборних јединица, изјавио је предсједник ове странке Златко Максимовић.
И.Сарајево - Успјешна Српска - Фото: СРНА
И.Сарајево - Успјешна СрпскаФото: СРНА

"До сада смо у потпуности покрили четири регије. Ускоро ћемо доћи и формирати странку у Трнову, на Палама. Надамо се да ћемо до краја године покрити све регије у Републици Српској како бисмо спремно дочекали предстојеће изборе 2018. године", рекао је Максимовић.

Он је подсјетио да је Покрет "Успјешна Српска" формиран прије годину дана наглашавајући да му је циљ освајање пет посланичких мандата у Народној скупштини Републике Српске.

"Имамо добар програм, визију развоја Републике Српске и нудимо нове људе. Углавном нам приступају људи, који раније нису били активни у политици због чега очекујемо добра резултат и да пређемо цензус", навео је Максимовић.

Према његовим ријечима, Покрет "Успјешна Српска" је народњачка партија социјалдемократске оријентације, чији се чланови не либе изаћи пред бираче с истином.

"Настојаћемо да омогућимо што боље економске услове нашим грађанима и отварање нових радних мјеста", додао је Максимовић.

Предсједник Иницијативног одбора Покрета "Успјешна Српска" за општину Источно Ново Сарајево Давор Дамјановић навео је да се до сада није бавио политком.

"Ову странку сам препознао као нешто сасвим ново. Нуде идеје за стварање нових радних мјеста и јачање економије за разлику од постојећих, који се углавном дијеле не двије струје – СНСД и СДС", рекао је Дамјановић.

Он је напоменуо да ова партија наступа самостално, те да за циљ има економски оснаживање просјечног грађанина Републике Српске, јер само на такав начин и Српска може да буде успјешна.

Извор: СРНА