latinica  ћирилица
24/07/2017 |  18:47 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Вулин - Либерман: Велики значај одбрамбене сарадње

Министри одбране Србије Александар Вулин и Израела Авигдор Либерман сагласили су се данас у Тел Авиву о неопходности редовних сусрета на највишем нивоу с циљем размјене ставова о актуелним питањима и отварања нових видова сарадње.
Вулин у Тел Авиву - Фото: РТС
Вулин у Тел АвивуФото: РТС

Вулин је истакао да Србија придаје велики значај билатералној одбрамбеној сарадњи са Израелом, што се овим сусретом потврђује, јер је то његова прва званична посјета иностранству од ступања на дужност министра одбране, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Он је истакао да Србија изузетно цијени подршку Израела у одбрани принципа међународног права и захвална је за чврст став и подршку у очувању територијалног интегритета и суверенитета, као и за непризнавање самопроглашеног Косова.

"Данас смо потписали споразум о сарадњи два министарства одбране. То широм отвара врата за сарадњу, како наших одбрамбених индустрија, тако и наших министарстава", рекао је Вулин.

Он је навео да су Израел и Србија увијек на истој страни када је ријеч о борби за демократију и борби против тероризма, те поручио да "Србија поштује Израел, а Израел показује да поштује Србију".

"Министар Либерман је посебно желео да захвали на начину на који Србија обиљежава сећање на јеврејске жртве, на Холокауст, на поштовање које Србија показује према јеврејским жртвама и на чињеници да српски народ никада није био на страни нацизма и да никада није био антисемитски", рекао је Вулин.

Извор: СРНА