latinica  ћирилица
24/07/2017 |  16:47 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

КУД "Козара" квалитетом оправдава подршку (ВИДЕО)

Културно-умјетничко друштво "Козара" из Горњих Подградаца има најдуж стаж у општини Градишка. У десету деценију постојања закорачили су годишњим концертом на којем су представљене и нове кореографије увјежбане за међународне наступе.
КУД Козара - Фото: РТРС
КУД КозараФото: РТРС

Девет деценија постојања чланови КУД "Козара" саткали су у десетине кореографија.

Ненад Шиник, члан КУД "Козара", каже да за први ансамбл имају десет увјежбаних кореографија, а за дјечији ансамбл додатних пет. Ове године требало би да иду и на Фестивал фолклора у Охрид.

Ово културно–умјетничко друштво реализује многобројне активности на очувању традиције Поткозарја. Поред годишњег концерта, недавно су организовали и 12. Поткозарско посјело, смотру народног изворног стваралаштава.

Немања Панић, предсједник КУД-а, каже да увијек истичу три ствари које су им битне: да покажу оно што знају да играју и пјевају, да желе да направе једну лијепу манифестације у свом мјесту и треће - да им дођу посјетиоци који би плаћањем улазница помогли рад КУД-а.

Активности овог културно-умјетничког друштва подржали су бројни привредни субјекти у оквиру акције "Сви за КУД", али и  кабинет предсједника Републике Српске.

Изасланик предсједника Републике Српске Милан Љепојевић нагласио је да концерт који је извео КУД "Козара", као и дјеца и младост који га чине, јесу гаранција и оправдавају сву досадашњу подршку предсједника Српске коју је пружио овом КУД-у.

Као гости на концерту наступили су чланови КУД-а "Уна" из Козарске Дубице.