latinica  ћирилица
24/07/2017 |  16:36 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Добој: Испуњени услови да се Међународни рукометни турнир одржи

Предсједник Организационог одбора 49. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2017" Младен Иванић рекао је данас да се приводе крају припреме за одржавање ове манифестације, те да су испуњени сви услови да се тај спортски догађај одржи успјешно.
Добој - рукометни турнир - Фото: СРНА
Добој - рукометни турнирФото: СРНА

Иванић је новинарима у Добоју рекао да на турниру учествују квалитетне екипе, што је добра припрема за наредну годину и обиљежавање јубилеја - 50 година постојања турнира.

"То је добра прилика да се Добој повеже са градовима из којих долазе екипе учеснице", рекао је Иванић, који је и српски члан Предсједништва БиХ.

Према његовим ријечима, финансијска конструкција за одржавање турнира завршена је захваљујући средствима Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и града Добоја.

Помоћник министра за спорт Драган Јаћимовић навео је да ресорно министарство активно подржава ову спортску манифестацију, која је амбасадор Републике Српске и БиХ.

Члан Организационог одбора рукометаш Данијел Шарић оцијенио је овогодишњи турнир "јачим" у односу на прошлу годину.

Међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2017" биће одржан од 15. до 19. августа, а претходиће му манифестација "Парада спорта".

На турниру ће учествовати екипе - "Колдинг" из Данске, "Екс" из Француске, "Санкт Петербург" из Русије, "Винтертур" из Швајцарске, "Татран Прешов" из Словачке, "Кв Сасја" из Белгије, те домаће екипе бањалучки "Борац" и добојска "Слога".

Извор: СРНА