latinica  ћирилица
24/07/2017 |  16:19 | Аутор: РТРС

ПУ Приједор: Кажњена скоро половина контролисаних возача

Полиција је на подручју Приједора санкционисала скоро половину од укупног броја контролисаних возача, у оквиру акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на брзину кретања возила и утврђивање алкохолисаности возача.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

За санкционисане возаче изречене су казне, и то 174 казнена бода и 91 мјесец забране управљања возилом.

Акција је реализована у оквиру појачаних мјера и активности које Полицијска управа Приједор предузима у периоду туристичке сезоне, а ради очувања повољног стања из области безбједности саобраћаја.

"Контролисано је укупно 629 учесника у саобраћају, а прекршајне санкције на лицу мјеста изречене су за 308 учесника или 48,96 одсто контролисаних. Уз новчане казне, за прекршаје који су били под акцентом појачане контроле, изречене су и заштитне мјере забране управљања возилом у трајању од 91 мјесец, као и 174 казнена бода", наводи се у саопштењу из Полицијске управе Приједор.

Због прекорачења брзине, возачима је уручено 159 прекршајних налога, а због учествовања у саобраћају под дејством алкохола санкционисан је 61 учесник, од којих су три задржана у полицијским станицама до 12 часова, јер су затечени у вршењу прекршаја под дејством алкохола већем од 1,5 промила.

Приједорска Полицијска управа апелује на возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину аутомобила условима на путу, те не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола.

Извор: СРНА