latinica  ћирилица
24/07/2017 |  16:10 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Братунац: За сат времена и враћена на дужност и поново смијењена

Одборници Скупштине општине Братунац данас су, поступајући по судској одлуци, на мјесто директора Дома здравља у Братунцу вратили Снежану Стојановић, да би је након сат времена поново смијенили.
Братунац - сједница СО - Фото: СРНА
Братунац - сједница СОФото: СРНА

Након дуге расправе о дневном реду, измјенама и усаглашавањима одборници су донијели одлуку о поништењу одлуке, којом су у фебруарау ове године смијенили директора братуначког Дома здраваља Снежану Стојановић.

Одлука је услиједила након што је Окружни суд у Бијељини утврдио да је Стојановићева незаконито смијењена и наложио њено враћање на дужност директора ове установе.

Услиједила је и одлука о разрјешењу вршиоца дужности директора Дома здравља Жељке Вујић, да би упркос упозорењима опозиције на незаконитост, скупштинска већина донијела нову одлуку о поновном разрјешењу Стојановићеве са мјеста директора.

Тако је Стојановићева само формално враћена на мјесто директора и након сат времена смијењена са те дужности, без примопредаје дужности и записника о преузимању и предаји дужности.

За вршиоца дужности директора братуначког Дома здравља именован је Милијан Вујић.

Одборници су данас поништили дио конкурса расписаног за избор директора фирми и установа чији је оснивач општина Братунац у дијелу који се односи на избор директора Дома здравља и закључили да се распише нови конкурс за избор инокосног органа те установе.

Данас је поништена и ранија одлука о именовању чланова Општинске изборне комисије /ОИК/ и именована комисија за спровођење конкурса за избор нових чланова Изборне комисије општине Братунац, уз одлуку да се конкурс распише.

То је учињено по налогу Централне изборне комисије БиХ, која је оцијенила да избор ОИК није извршен у складу са законом.

Шеф клуба одборника СНСД-а Славица Јовановић указивала је током сједнице на пропусте и наставак незаконитости при доношењу скупштинских одлука истичући да се наставља незаконит рад и насиље скупштинске већине што, како је оцијенила, "представља угрожавање друштвеног система и води ка анархији".

Јовановићева је рекла да се актуелна скупштинска већина у овој општини већ неколико мјесеци бави само кадровским питањима и поништавањем својих одлука што потврђује да не поштује законе и да континуирано прави пропусте у раду.

Одборници су данас разријешили вршиоце дужности директора општинских установа и изабрали директоре након спроведене конкурсне процедуре изузимајући Дом здравља.

За директора Центра за социјални рад изабрана је Нада Симић, дужност директора обданишта "Радост" обављаће Татјана Беатовић, док је Радован Петковић поново изабран за директора Дома културе.

У наставку сједнице на дневном реду су смјене управних и надзорних одбора у локалним установама и предузећима и именовање вршилаца дужности на та мјеста, те расписивање конкурса за избор чланова управних и надзорних одбора.

Извор: СРНА