latinica  ћирилица
24/07/2017 |  14:35 | Аутор: РТРС

Нова Романија са Сокоца иде у закуп инвеститорима из Катара

Управа предузећа за прераду дрвета "Нова Романија" са Сокоца закључиће уговор са катарским инвеститором о закупу имовине овог акционарског друштва, уколико добије гаранцију од ресорног министарства Српске да ће "Шуме Републике Српске" обезбиједити одговарајућу количину сировине за његов рад, одлучено је на данашњој Скупштини акционара.
ДИ Нова Романија (Фото:capital.ba) -
ДИ Нова Романија (Фото:capital.ba)

Вршилац дужности директора "Нове Романије", Нада Амовић Мачар, нагласила је да је један од најбитнијих услова да заинтересовани инвеститор за закуп региструје своју фирму у Републици Српској.

"Према нацрту уговора о закупу, инвеститор је обавезан да закупнину уплати унапријед, а тим средствима ће бити исплаћене све обавезе које има `Нова Романија`", рекла је она.

Према њеним ријечима, прије свега ће бити измирене обавезе према 54 радника овог предузећа, којима се дугује више од милион КМ. Вршилац дужности директора "Нове Романије" нагласила је да ће, према нацрту уговора, из дијела закупнине бити измирене обавезе и према осталим повјериоцима, које су нешто мање од милион КМ. Према њеним ријечима,  заинтересовани инвеститор у првој години требало би да запосли око 100 радника, с тим да приоритет имају радници "Нове Романије". Напоменула је да сваки мјесец одуговлачења и чекања новог рјешења доноси раст обавезе око 50.000 КМ.

Извор: СРНА