latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:52 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Ђоковић готово сигурно пропушта Ју-Ес опен

Љекар тениске репрезентације Србије и ортопедски хирург Здеслав Милинковић изјавио је да након анализе Ђоковићеве повреде, најбољи српски тенисер 99 посто неће учествовати на Ју-Ес опену, као и да су под знаком питања његови даљи наступи у 2017. години.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

"Новак Ђоковић 99 одсто неће ове године играти Ју-Ес опен, ни у полуфиналу Дејвис купа у Лилу против Француске, а да ли ће се појавити на осталим турнирима до краја сезоне – још се не зна, односно знаће се тек послије наредних прегледа повријеђеног лакта. Он мора на мировање од шест до 12 недјеља", изјавио је Здеслав Милинковић, љекар репрезентације и ортопедски хирург за Спортски журнал.

"На сљедећем прегледу ће се знати да ли ова процјена остаје или се мијења. У том периоду неће смети да тренира са рекетом, али ће смјети да ради остале сегменте, као што је кондиција и слично. Наравно, имаће и одређене терапије", додао је Милинковић.

Љекар тениске репрезентације изавио је да је Новак извршио прегледе лакта како код свјетских тако и код српских стручњака па између осталог и код њега.

"Симптоми се смирују, био је код специјалиста у Торонту, на додатним испитивањима. Консултовао се и са наше стручњаке, наравно и мене јер смо ми одлични пријатељи. Сада је важно мировање уз различите врсте процедура које могу да утичу на опоравак и смиривање тегоба. Операција остаје крајња опција. Има коштану модрицу због претјераног играња. Није довољно паузирао, Новак је такав, стисне зубе и игра и поред озбиљне повреде. То је за мене као његовог пријатеља увијек била велика брига", рекао је Милинковић.

Све дилеме око паузе и њеног трајања, Новак ће открити у току недјеље на конференцији за медије.

Извор: РТС, Спортски журнал