latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:16 ⇒ 15:35 | Аутор: РТРС

Споразум о сарадњи привредних комора Српске и Пољске

О могућој производњи дијелова компоненти познатог пољског трактора Урсуз, пољског електричног аутобуса и аутомобила у Српској, домаћи привредници разговарали су са представницима Пољско - балканске привредне коморе.
Ђокић са делегацијом Пољске о могућностима привредне сарадње - Фото: РТРС
Ђокић са делегацијом Пољске о могућностима привредне сарадњеФото: РТРС

О моделима сарадње са пољским привредницима и предсједником корпорације Пол-мот холдинг разговарао је и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић. Представници Подручне привредне коморе Бањалука са Пољско-балканском привредном комором потписали су и споразум о сарадњи.

- Ми имамо јако добра искуства у сарадњи са Републиком Српском и вјерујемо да у што краћем времену можемо усвојити неколико кључних дијелова за производњу тих трактора. Јако је интересантна и презентација електричких аутобуса, сматрамо да ваша предузећа можемо укључити у процес производње - рекао је Андреј Зарајчек, предсједник Пољско-балканске привредне коморе.

Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бањалука, навео је да ће осим ових разговора, током наредна два дана обићи неколико компанија у Српској. Истакао је да се ови разговори већ дуђе воде између Пол-мота и домаћих предузећа, те да се нада да ћемо они уродити конкретним резултатима.

Рачић је прије овог састанка рекао новинарима да већ неколико година ове двије коморе успјешно сарађују, те нагласио да је на ред дошло и формализовање сарадње.

Додао је да је Пол-мот једна од најзначајних пољских компанија која у свом саставу има веома препознатљиву фабрику трактора Урсуз, те електричне аутобусе и аутомобиле.