latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:01 | Аутор: РТРС

Шуме Српске: Пејовић није поштовао пословну политику

Директору Шумског газдинства "Вучевица" у Чајничу Слободану Пејовићу није продужен мандат због непоштивања пословне политике, због чега је Управа одлучила да против њега покрене поступак утврђивања одговорности за повреду радне обавезе, саопштено је данас из "Шума Републике Српске".
Шуме Српске -
Шуме Српске

Из Шума су, поводом обуставе производње у "Вучевици" и захтјева радника овог газдинства, навели да је та одлука донијета на сједници Управе 30. јуна ове године, као и да је Пејовићу мандат директора истекао 14. марта 2016.

"Именовани је од тада био вршилац дужности директора, мандат му је продужаван више пута, а статус в. д. је према посљедњем рјешењу истекао 21. јула ове године", наводе из "Шума Српске".

Више од 100 радника "Вучевице" обуставило је производњу и почело протесте са захтјевом да се повуче одлука "Шума" о смјени директора.

Према писању медија, радници су недавно спријечили да се озваничи смјена актуелног и именовање новог директора Неђе Машића, јер сматрају да нови не испуњава услове за ту позицију.

"Вучевица" је прошлу годину завршила је са 1,4 милиона КМ добити.

Извор: Срна