latinica  ћирилица
24/07/2017 |  12:22 | Аутор: РТРС

Влада Српске о Економско-социјалном савјету

Влада Републике Српске требало би данас да разматра Приједлог закона о рударству, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Економско-социјалном савјету.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Пред министрима ће се наћи и информација о молби привредног друштва "Фабрика мотора специјалне намјене" са Пала за пролонгирање рока принудне наплате пореских обавеза.

Дневним редом предвиђено је и разматрање приједлога основних елемената за продају акција државног капитала у Акционарском друштву "Нова творница пречистача" из Рогатице, те приједлога одлуке о давању сагласности Привредном друштву "ИСТОК" из Бањалуке за обављање производње и ремонта наоружања и војне опреме.

Влада Српске требало би да разматра и приједлог одлуке о давању сагласности за приватизацију станова изграђених и набављених средствима Владе у општинама Фоча, Ново Горажде и Котор Варош.

Биће разматран и приједлог рјешења о додјели концесије Привредном друштву "Јапра" из Новог Града за експлоатацију техничког грађевинског камена - доломита на лежишту "Блатна".