latinica  ћирилица
24/07/2017 |  12:08 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Концерт Марије Шерифовић у Бањалуци помјерен на 3. август

Концерт Марије Шерифовић у Бањалуци, који је био најављен за 4. август, биће одржан дан раније, 3. августа, како се не би поклапао са обиљежавањем егзодуса Срба из Хрватске.
Српске избјеглице послије хрватске акције "Олуја" (Фото: www.veritas.org.rs) -
Српске избјеглице послије хрватске акције "Олуја" (Фото: www.veritas.org.rs)

Организатор концерта РТВ Контакт у саопштењу наводи да се на промјену термина одлучио због негативних реакција јавности које су услиједиле због преклапања термина концерта са обиљежавањем егзодуса српског народа из Хрватске у акцији Олуја.

Наводи се да је распоред концертних наступа и других обавеза Марије Шерифовић углавном попуњен и по неколико мјесеци унапријед, менаџмент је доставио веома ограничен број слободних термина за мјесец август тако да се, како се објашњава,  не може говорити о намјери да се циљано и са предумишљајем организује концерт на дан великог страдања српског народа током акције “Олуја“.

У саопштењу се подсјећа да је 4. август прихваћен као термин јер се "годинама уназад централно обиљежавање годишњице страдања Срба у “Олуји“ у Бањалуци одржавало 5. августа", као и да је тај датум прије двије године био проглашен Даном жалости у Србији и Републици Српској.

"Искрено нам је жао ако је најава концерта за 4. август код било кога проузроковала патњу и бол јер нам то никако није била намјера" -наводе из Контакта.

Извор. Независне новине