latinica  ћирилица
23/07/2017 |  20:14 ⇒ 24/07/2017 | 09:31 | Аутор: РТРС

Вриједна ученица из Бијељине не боји се рада, чак и на високим температурама! (ВИДЕО)

Док њени другови из школских клупа љетни распуст проводе на мору, планини или базенима, за седамнаестогодишњу Мирославу Живановић, ученицу Пољопривредне школе у Бијељини, одмора нема. На породичном имању узгаја поврће и продаје на пијаци да би олакшала живот мајци и баки. Уз то је добра ученица која побјеђује на школским такмичењима.
Мирослава Живановић - Фото: РТРС
Мирослава ЖивановићФото: РТРС

Мирослави ништа није тешко. Ни рад на њиви, ни продаја поврћа на кванташкој пијаци, јер од тога живи њена породица- мајка, млађа сестра и бака. Животне тешкоће и напоран рад не виде се иза веселог осмијеха и спремности на разговор са купцима.

- Некада ми сав тај посао тешко падне, али се сјетим да сам ту да бих помогла својима и ја то радим са задовољством. Волим добре купце, уопште волим да причам са људима, тако да ми овај посао не пада тешко - прича ова вриједна дјевојчица.

Мирослава је завршила други разред Пољопривредне школе, смјер прехрамбени техничар. Освајала је прве награде на републичком такмичењу из стручних предмета. А животну школу учи радећи на пијаци.

- На пијаци доста научите, не само о производњи и производима, него и о животу, људима и међуљудским односима - каже Мирослава.

Ова вриједна и узорна ученица жели да упише Технолошки факултет, да напредује у струци и побољша живот својој мајци и баки.

- Ја сам самохрана мајка којој Мирослва пуно помаже. Она је велики борац, прати у стопу и мене и баку. Имам још једну кћерку и јако сам поносна на њих - каже мајка Мирјана.

Мирослава је дјевојка за примјер. Није само добра ученица и велика помоћ својим укућанима, она је успјешна и у спорту. Има црни појас и бројне медаље освојене на такмичењима у теквандоу.