latinica  ћирилица
23/07/2017 |  14:38 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Игор Арсенић најбољи у извођењу "Врбаске ласте"

Двадесетједногодишњи Игор Арсенић из Бањалуке освојио је данас прво мјесту на такмичењу у скоковима у Врбас са бањалучког Градског моста и тиме одбранио титулу од прошле године.
Љето на Врбасу - Фото: Facebook
Љето на ВрбасуФото: Facebook

Друго и треће мјесто у такмичењу за најбољи скок у Врбас, које се одржава у оквиру манифестације "Љето на Врбасу", заузели су Ђорђе Гајић из Бањалуке и Ђорђе Алексић из Ужица.

Арсенић је новинарима рекао да је поносан што је успио да одбрани титулу од прошле године, те да му је задовољство учествовати на овом такмичењу које окупља само врхунске скакаче.

"- Врбаска ласта" је специфична и тешка за извођење, као и све друге ласте, а ми скакачи скачемо ону која нам највише одговара - рекао је Арсенић.

Он каже да скокове вјежба само на Врбасу, јер Бањалука нема скакаоницу на којој би могао усавршавати овај скок.

Награде побједницима уручила је вршилац дужности начелника Градског одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић, која је изразила задовољство умијећем које су показали скакачи на такмичењу.

Она је истакла да манифестација "Љето на Врбасу" представља један од брендова Бањалуке, који ће промовисати у региону како би привукли што већи број туриста у овај град.

Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин рекао је да традиција "Љета на Врбасу" која траје 64 године говори о њеном значају, како за Бањалуку, тако и за регију.

- Ова манифестација окупља више од 600 учесника који долазе из цијелог региона, а промовише и спортске, културне и забавне садржаје, што је од великог значаја за наш град - рекао је Барашин.

Након избора најбољег извођења "Врбаске ласте", у оквиру ове манифестације за најнеобичнији пловни објекат изабран је "плутајући змај".

Члан жирија за избор најнеобичнијег пловног објекта Зоран Бабић рекао је да је основни критеријум био колико је времена утрошено да се направи овај објекат.

- Установили смо да је "змај" објекат који је био најзахтјевнији за направити, али и за који је била потребна машта - рекао је Бабић.

Он је навео да су у овом такмичењу учествовала четири пловна објекта, те да их је некада било пуно више, који су се такмичили у креативности и који су уљепшавали ову манифестацију.

Након овог такмичења услиједила је трка дајак - чамаца у три категорије, као и такмичења у одбојци и фудбалу на пијеску.

Извор: СРНА