latinica  ћирилица
23/07/2017 |  13:11 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Црнадак: Остајемо јаки у борби за своје идеје

Предсједник Градског одбора Партије демократског прогреса Бањалука Игор Црнадак поручио је да ПДП у овом граду остаје јак и снажан у борби за своје идеје.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Црнадак је на конференцији за новинаре код рампе на пјешачкој зони на Бањ Брду рекао да ПДП у Бањалуци остаје при ставу да ова рампа треба да остане препрека аутомобилима да пролазе овом зоном.

"Претходних дана један број људи који се са нама борио за рекреативну зону Бањ Брдо прешао је на страну СНСД-а, који је за то да се аутомобилима дозволи пролазак. Наша порука је да остајемо снажни у борби за Бањ Брдо без аута", рекао је Црнадак.

Он је напоменуо да је ПДП у петак увече имао прву радну сједницу Градског одбора, те да се чланови ове странке припремају за прву званичну сједницу у септембру, када ће бити изабрани потпредсједници и комплетно предсједништво.

Црнадак, који је и потпредсједник ПДП-а, рекао је да је ова партија изузетно задовољна активностима и урађеним послом одборника ове странке у бањалучкој скупштини Драшка Станивуковића, те да су резултати видљиви у свим дијеловима града.

"Подржавамо што је до сада радио и увјерени смо да ће његови пројекти који тек слиједе донијети много добрих ствари Бањалуци", рекао је Црнадак.

Говорећи о новчаној казни Регулаторне агенције /РАК/ БиХ изреченој Радио-телевизији Републике Српске /РТРС/ због кршења Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија, Црнадак је оцијенио да она потврђује став чланова ове партије – да је то "страначка телевизија".

Црнадак сматра да више ништа није исто послије става РАК-а, којим је прецизно речено да је РТРС кажњена јер је "промовисала ставове СНСД-а и Милорада Додика и у функцији предсједника странке и предсједника Републике Српске", те да није изношен никакав критички осврт на њих, као и да је омаловажавана опозиција, јер је Савез за промјене називан "такозвани".

"Ово је из домена партијских ставова прешло у институционалне ставове, јер је снага РАК-а за електронске медије као и снага суда у друштву. Након овога ПДП улази у нову фазу борбе за поштени РТРС и за нови уређивачки тим који ће дати шансу и другој страни", рекао је Црнадак поводом одлуке РАК-а да новчано казни РТРС са 29.000 КМ након мониторинга "Дневник два", "Печата", "Аспекта" и емисије "Актуелно" емитованих од 15. октобра до 31. децембра 2016. године и утврђеног кршења члана Кодекса "Правичност и непристрасност".

Коментаришући сукоб између Додика и лидера СДА Бакира Изетбеговића, Црнадак је оцијенио да је то "стара ствар", те да они већ дуго функционишу "као десно крило и центарфор".

"Или центарфор набацује лопту овом другом да забије го главом или је обрнуто. То се и сада дешава, а да ли су то они негдје договорили или то већ прећутно раде, не знам, али очигледно постоји одређена веза", оцијенио је Црнадак.

Он сматра да постоји и чврста веза између Додика и лидера ХДЗ-а Драгана Човића, али да не улази у то која је позадина те везе.

Црнадак је навео да ће провјерити да ли је Додик договорио са Човићем да штити интересе Срба у Савјету министара и на нивоу БиХ када буде прослава војне акције "Олуја".

"Уколико Човић и други чланови ХДЗ-а буду на прослави `Олује`, ко ће вјеровати Додику да су то људи који треба да штите интересе Срба", пита Црнадак.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић рекао је да је циљ његових активности био да ријеши основне проблеме грађана које имају са струјом, водом, саобраћајницама, те истакао да не постоји мјесна заједница која има проблем, а да је није посјетио.

"Поносан сам јер је наша борба за грађане допринијела да буде асфалтирано неколико улица, поправљена улична расвјета, што говори да је у току конструктиван рад у којем грађани могу да виде да се боримо за њихова права", рекао је Станивуковић.

Извор: Срна