latinica  ћирилица
22/07/2017 |  19:54 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

За неког смеће, а за некога грађевински материјал- направио ограду од пластичних боца! (ВИДЕО)

Новац некада није толико битан колико идеја. То потврђује Неђо Нинић из Козарске Дубице који је од пластичних флаша направио ограду.
Ограда од пластичних флаша - Фото: РТРС
Ограда од пластичних флашаФото: РТРС

Надомак манастира Моштаница, далеко од градске буке и врелог асфалта Неђо Нинић купио је, како каже, своје "парче" раја. Међутим, за ограду, није било новца. То Нинића није поколебало. Одлучио је да направи много јефтинију ограду и то од бачених пластичних флаша, уз покоју лименку.

- Пошто овдје немам струје, преко акумулатора бушим дно и чеп и провлачим поцинчану или пластифицирану жицу - појашњава Неђо процес настајања ове необичне ограде.

Уз мало труда, а сасвим мало новца, осванула је ограда коју би у супротном морао платити неколико стотина марака. Подршка идеји није изостала. Поред боца које је сам прикупио, добро је дошла и помоћ комшија у овом необичном подухвату.

У ограду дужине 130 метара, ширине 30, отишло је 1.500 пластичних флаша. Сав посао био је завршен за само три дана. Неђо у шали каже да је због ограде морао празнити и амбалажу.

- Наравно да сам морао и попити понекад како би испразнио амбалажу, тако да сам спојио угодно са корисним - признаје овај креативни Дубичанин.

Једно је сигурно - угодно и корисно мораће спајати и у наредном периоду, јер је за завршетак ограде потребно још нешто више од двије хиљаде флаша.