latinica  ћирилица
22/07/2017 |  12:21 ⇒ 15:41 | Аутор: РТРС

Братуначко село Горњи Жлијебац са осам домаћинстава и без дјеце (ВИДЕО)

Братуначко село Горњи Жлијебац, удаљено два километра од регионалног пута Братунац-Скелани, готово је одсјечено од остатка града.
Братуначко село Горњи Жлијебац са осам домаћинстава и без дјеце - Фото: РТРС
Братуначко село Горњи Жлијебац са осам домаћинстава и без дјецеФото: РТРС

У овом селу, које се налази на граници између братуначке и сребреничке општине, тренутно има осам домаћинстава, а мјештани се углавном баве малинарством и сточарством. 

Мјештани су принуђени да своје производе, прије свега малину и купину, носе на леђима два километра, јер нико од хладњачара ни откупљивача, због изузетно лошег пута, не жели да дође у село.

Драган Алексић један је од најмлађих мјештана овог села и живи искључиво од малинарства. 

Он наводи да би се овдје многи вртили.

Због лоше путне комуникације, у овом селу нема дјеце, јер је најближа школа удаљена 10 километара. Проблем је и за старе, јер практично санитетско возило не може доћи ни до првих кућа. Мјештанима је, како кажу, санација пута неколико пута обећана. Углавном пред изборе. 

Начелник општине Недељко Млађеновић није имао времена да одговори на питање када ће пут до Жлијебца бити саниран. 
Из Мјесне заједнице кажу да су неколико пута безуспјешно писали пројекте и подносили захтјеве за санацију локалног пута.

Пут су до сада одржавали, колико су могли, личним средствима. Неколико пута су и организовали радне акције сређивања пута након обилних киша. Сада им је остало, кажу, само да чекају и да се надају да ће се неко и њих сјетити.